Locatie

Fort Uitermeer

Fort Uitermeer is gelegen aan de Vecht bij Weesp en is opgenomen in de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie en later ook de Stelling van Amsterdam. Op slechts 10 minuutjes van Amsterdam en het Gooi vind je werkelijk een schitterende locatie.

Geschiedenis

Het fort heeft een rijke geschiedenis en had vroeger als doel om de landdoorgangen tussen het Naardermeer en de Vecht te beschermen. Tevens kon het de buurforten met zijn geschut ondersteunen. Inmiddels heeft het fort al lange tijd zijn militaire functie verloren en werd het in 2009 overgedragen aan Stichting Uiteraard Uitermeer die het terrein verder heeft ontwikkeld en nog altijd ontwikkeld. Boek een rondleiding om meer te leren over deze fascinerende locatie.

Plofhuisjes

Op het fortterrein van Fort Uitermeer stonden voorheen 15 plofhuisjes die werden gebruikt voor de opslag van munitie. De huisjes hadden een speciale constructie waarbij het dak er los op lag, zodat bij een eventuele ontploffing het dak omhoog zou gaan en de muren zouden blijven staan.

De plofhuisjes staan in een oase van groen met prachtige flora en fauna.

Plofhuis 3 & Plofhuis 7

Inmiddels staan er nog 9 plofhuisjes rondom het fort, waarvan Plofhuis 3 er een is. In Plofhuis 3 werd gewerkt met munitie en daarom werd dit huisje extra beveiligd met bliksemafleiding, die nog steeds rondom het Plofhuis staan. Plofhuis 3 is nu omgetoverd tot stoere locatie waar wij bedrijfsuitjes, vergaderingen, familiedagen en kinderfeestjes kunnen verzorgen.

In Plofhuis 7 zijn er het gehele jaar door diverse culturele evenementen gepland, maar is ook te huur als ruimte voor je lezing, vergadering of presentatie.

Paviljoen Uit & Meer

Aan de Vecht gelegen, met uitzicht op Fort Uitermeer en de voorbij varende bootjes, ligt het sfeervolle Paviljoen Uit & Meer waar je heerlijk kunt genieten van een lunch, borrel of diner! Onze eventmanagers denken graag met je mee in de verschillende mogelijkheden die er zijn.