Het Kanon & Speurtocht

Het Kanon & Speurtocht

Ga op ontdekkingsreis over Fort Uitermeer met de escaperoom experience Het Kanon en de speurtocht naar de granaat uit het kanon! Een compleet kinderfeestje met een beetje nadenken en lekker buiten bezig zijn!

Escaperoom experience Het Kanon

Majoor Kluns heeft de opdracht gekregen van de officier om een testschot te maken met het kanon in de munitiewerkplaats. Om het kanon af te schieten heeft hij allerlei materialen nodig zoals een granaat en buskruit. Maar ja, majoor Kluns is nogal klunsig en is alle sleutels en codes kwijt van de kisten waar al deze spullen zich bevinden! Helpen jij en je vriend(innet)jes de majoor om alle materialen op tijd te vinden en het schot te lossen?

Op zoek naar de granaat

Nadat jullie het kanon hebben afgeschoten, moet de granaat gevonden worden voordat deze nog een keer ontploft op het terrein van het fort. Dus jullie moeten op zoek naar de granaat! Op het terrein van het fort liggen kleine munitiekistjes verspreid met allerlei opdrachten om het volgende kistje te vinden en te openen. In Plofhuis 3 krijgen jullie een portofoon en krijgt iedere junior kanonnier een houten blokje met een nummer. Elk nummer geeft aan wanneer jij de portofoon mag bedienen en welk kistje jij moet open krijgen. Via de portofoon krijgen jullie tijdens de speurtocht allerlei aanwijzingen.

De speurtocht vertelt allemaal verhaaltjes over het leven op het fort vroeger en zo waan je je weer helemaal terug in de tijd!

Kanonniers diploma

Als je de speurtocht binnen de tijd hebt voltooid en ook het kanon op tijd hebt afgeschoten, zijn jullie volwaardige kanonniers en krijgen jullie hiervoor natuurlijk een echt kanonniers diploma!

Samen met Het Kanon heb je een volledig kinderfeestje van ca. 2,5 uur.

Goed om te weten

  • De speurtocht is alleen te boeken in combinatie met Het Kanon
  • Kosten: € 19,50 per kind, minimaal 7 kinderen (u bent van harte welkom met 5 of 6 kinderen, maar betaalt wel voor minimaal 7 kinderen)
  • Het Kanon & de speurtocht zijn te boeken voor 5 – 10 kinderen in de leeftijd van 8 – 12 jaar
  • Inbegrepen: begeleiding / ranja met chips / kopje koffie of thee met koekje voor de begeleiders
  • De speurtocht wordt begeleid door een van onze medewerkers, zodat de kinderen niet alleen over het terrein hoeven
  • De speurtocht vindt plaats op het terrein van Fort Uitermeer, UNESCO werelderfgoed. Er mag alleen gelopen worden op de tegels, niet in het bos. Wij vragen iedereen met respect om te gaan met het terrein en zijn natuur
  • Vragen? Bel gerust naar: 0294 – 700 202 of stuur een e-mail naar: info@plofhuis3.nl