Rondleiding over Fort Uitermeer

Rondleiding over Fort Uitermeer

Fort Uitermeer in Weesp kent een boeiende geschiedenis die terug gaat naar de 17e eeuw, toen het nog een aarden wal was voor de Oude Hollandse Waterlinie. Vanwege zijn strategische ligging is het onderdeel van de Stelling van Amsterdam en de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie en onderdeel van UNESCO Werelderfgoed.

Rondleiding

De vrijwilligers van Stichting Uiteraard Uitermeer bieden een fascinerende rondleiding aan over het schitterende terrein van het fort. De rondleiding duurt ca. 1 uur en gaat langs het fort zelf (in verband met instortingsgevaar mag het fort helaas niet van binnen bezocht worden), alsook de nog vele bestaande plofhuisjes. Het fort zelf dateert uit de 19e eeuw, terwijl de Plofhuisjes gebouwd zijn na de Tweede Wereldoorlog.

Natuur

Ook de natuur rondom het fort is bijzonder. Vanwege zijn ligging aan de rivier de Vecht, vind je hier waterdieren en vele vogels, alsook prachtige flora. En, zoals op bijna elk fort, vleermuizen. Het is ook mogelijk om een rondleiding te volgen met allerlei informatie over deze prachtige natuur.

Bedrijfsuitje of vergaderbreak

De rondleiding is te boeken als onderdeel van je bedrijfsuitje, als vergaderbreak of bij een dagje uit met de familie. De rondleiding over het fort kan natuurlijk ook gecombineerd worden met een andere activiteit zoals Fort Trivial of de escaperoom experience Het Kanon.